Alma | Laneras

28 februari 2021, door Nikki Waters

 

"Toen Jay en ik in 2018 besloten om een garenbedrijf te beginnen, hadden we echt geen idee wat er in de winkel lag. Ik was al een toegewijde breister, besteedde elke vrije minuut aan het maken van kunstwerken met wol en leerde zo snel mogelijk nieuwe technieken en vaardigheden. Mijn man Jay is altijd al een kunstenaar geweest met een passie voor kleur, en het idee om dat talent over te dragen op het verven van garen leek hem een aantrekkelijk project. Dan zou ik tenminste een uniek garen hebben, met liefde geverfd door mijn man, om in mijn eigen creaties te gebruiken. We hadden geen idee hoe bevredigend het zou zijn om streng na streng van ongelooflijke kleuren te maken. Het delen van deze garens met onze makersgemeenschap is een ongelooflijk bevredigende ervaring geweest, en we zijn elke dag dankbaar dat we zo'n geweldige gemeenschap hebben om onze passie mee te delen.

 

Toen wij met ons bedrijf begonnen, hebben wij ons ertoe verplicht om garens van hoge kwaliteit te leveren, gemaakt van de beste materialen. Voor ons betekende dit dat wij alleen natuurlijke vezels gebruikten en geen synthetische materialen zoals nylon of polyamide aan onze garens toevoegden om de sterkte ervan te verhogen. Alleen zuivere, hoge kwaliteit wol. Dus gingen we eerst op zoek naar de wol waarvan we onze garens wilden maken. We probeerden garens van verschillende bronnen, maar uiteindelijk keerden we terug naar Jay's geboorteland Uruguay om de wol te kopen waarvan we nu wisten dat die van de hoogste kwaliteit was.

 

Jay was opgegroeid in Uruguay en had een landbouwschool bezocht, zodat hij uit de eerste hand de methoden van de veeteelt kende, waaronder de schapenhouderij. Dit bracht ons ertoe op zoek te gaan naar wolbronnen in Uruguay, in de wetenschap dat de dieren er goed werden behandeld en de wol van de beste kwaliteit was.. Sindsdien hebben wij vernomen dat Uruguay is uitgegroeid tot een wolproducent van wereldformaat die de hoogste normen inzake veeteelt en milieubescherming hanteert. De bedrijven waar wij onze wol van betrekken, hebben allemaal de Global Organic Textile Standard (GOTS), Responsible Wool Standard (RWS) en OEKO-Tex certificeringen. Dit betekent dat de wol die zij produceren aantoonbaar met de grootste zorg voor dier en milieu is gemaakt. Deze certificeringen gelden ook voor onze Superwash-wol. De faciliteiten draaien bijna volledig op hernieuwbare energie en het afvalwater wordt behandeld voor hergebruik op het terrein. Het gezuiverde water wordt gebruikt voor de eucalyptusbomen die speciaal worden geplant en gekweekt als brandstof voor de boilers die in de fabrieken worden gebruikt, zodat er geen milieuschade is.

 

Nu we wisten waar we de wol voor onze producten vandaan moesten halen, moesten we een manier vinden om het garen zo te verwerken dat de sterkte toenam zonder synthetische vezels toe te voegen. In samenwerking met onze fabrieken konden wij een buitengewone techniek voor het spinnen van het garen ontwikkelen, die verschilde van alle commerciële methoden. Het blijkt dat deze methode ook resulteert in een gedistingeerd, onderscheidend uiterlijk met kleuraccenten en een diepte die niet te vergelijken zijn met traditioneel getwijnde garens. We kunnen niet blijer zijn met dit effect! En daarmee was onze 'signature twist' geboren!

 

Bij de aankoop van onze wol en de vervaardiging van onze garens werken we met boeren en bedrijven die al generaties lang in de familie zijn. Ze hebben allemaal hun vak verfijnd en werken voortdurend aan de verbetering van hun producten. Wij prijzen ons gelukkig met deze uitmuntende ambachtslieden te kunnen samenwerken. Wij besloten dat ons bedrijf hun harde werk moest eren en een weerspiegeling moest zijn van alles wat achter onze garens schuilgaat. Daarom noemen wij ons bedrijf LANERAS, als herinnering aan de plaatsen waar wij onze wol (lana) vandaan halen in Uruguay.

Wij danken u uit de grond van ons hart voor uw steun. We kijken ernaar uit om deze reis met u voort te zetten en het werk van deze ongelooflijke boeren en ambachtslieden te gebruiken om het beste garen te maken dat we kunnen. Met dit garen kunnen we alle mooie dingen maken die we ons kunnen voorstellen.

Moge u vervulling vinden in wat u doet en vreugde in uw hart!

Met liefde, Nikki."

 •  
Sorteer op
 • Mallard Alma | Laneras
  Mallard Alma | Laneras

  ♡ Hand dyed in USA
  ♡ Naalddikte: 3.5 - 4.5mm
  ♡ Gewicht: 100 gram
  ♡ Looplengte: 217 mtr
  ♡ Steekverhouding: 10 x 10cm = 18 steken x 26 naalden
  ♡ Samenstelling: 100% Non-Superwash Fine merino Signature 4-Ply DK Weight
  ♡ Handwas

  € 32,50
 • Hello gorgeous! Alma | Laneras
  Hello gorgeous! Alma | Laneras

  ♡ Hand dyed in USA
  ♡ Naalddikte: 3.5 - 4.5mm
  ♡ Gewicht: 100 gram
  ♡ Looplengte: 217 mtr
  ♡ Steekverhouding: 10 x 10cm = 18 steken x 26 naalden
  ♡ Samenstelling: 100% Non-Superwash Fine merino Signature 4-Ply DK Weight
  ♡ Handwas

  € 32,50
 • Merlin's beard | Laneras
  Merlin's beard | Laneras

  ♡ Hand dyed in USA
  ♡ Naalddikte: 3.5 - 4.5mm
  ♡ Gewicht: 100 gram
  ♡ Looplengte: 217 mtr
  ♡ Steekverhouding: 10 x 10cm = 18 steken x 26 naalden
  ♡ Samenstelling: 100% Non-Superwash Fine merino Signature 4-Ply DK Weight
  ♡ Handwas

  € 32,50
© 2017 - 2024 Zaans Geluk | sitemap | rss